donderdag 30 januari 2020

Eerste bestuursvergadering van Nijkleaster in 2020

Dinsdag 28 januari 2020
De kring staat klaar voor de korte avondviering van het bestuur van Nijkleaster

















Doortstart van Nijkleaster-activiteiten

Na het Kerst- en Jaarwisselreces van de afgelopen weken zijn alle activiteiten van Nijkleaster in Jorwert al weer volop doorgestart.
Op alle woensdagochtenden is het ochtendgebed en wordt gekuierd, elke vrijdagavond bieden we 'Ferbining op Freed' aan met wisselend mediteren, lezen of zingen, elke derde zaterdag & zondag van de maand is er een Kleasterdei & Kleastersnein, en eergisteren verzorgden Henk Kroes, Trees van Montfoort en Auke Stremler een Nijkleasterlezing over Groene Theologie.
Vanavond komen we als voltallig bestuur van de Stifting Nijkleaster voor het eerst van dit kalenderjaar weer bijeen in onze kloosterkerk, de Sint-Radboudkerk van Jorwert.
In de overgang van de hectiek van alledag naar de zakelijke vergadering over Nijkleaster-bestuurszaken komen we als bestuursleden eerst met zijn allen bijeen voor een kort Avondgebed, waarin we onder leiding van Nijkleaster-predikant Hinne Wagenaar stil zijn, bidden, uit de Bijbel lezen en zingen.

Bestuursvergadering Nijkleaster
Daarna volgt een lange vergaderagenda, want er is ook in de afgelopen weken weer veel gebeurd en veel gedaan in Nijkleaster, dus we hebben veel te bespreken, al terugblikkend en vooruitkijkend.
Na het bespreken en vaststellen van de notulen en de actiepuntenlijst bespreken we de jaarcijfers van 2019 en voor 2020.
Uit de Kleasterried komt een rapportage van allerlei afgewikkelde Nijkleaster-activiteiten en de planning van komende activiteiten van Nijkleaster. Nijkleaster organiseert veel, en is ook regelmatig present om een inhoudelijke bijdrage te leveren aan externe activiteiten waartoe Nijkleaster wordt genodigd om mee te doen.
Daarna bespreken we de planning van onze Jaardag in 2020 en bespreken we ook de voortgang voor wat betreft onze beoogde kloostervestiging in It Westerhûs tussen Jorwert (Fûns) en Hilaard.
Omdat we een mooi en duurzaam klooster willen vestigen in de oude kloosterboerderij moet er natuurlijk veel worden gedaan aan fondsenwerving. We hebben al voldoende middelen voor de eerste fase van de bouw, maar er moet nog heel veel bij om ook de volgende fase(n) te realiseren, dus daarover gaat ook vanavond ons gesprek. We gaan beginnen met een zogenoemde crowdfund-actie, want ook particulieren, vrienden van Nijkleaster, willen we graag in de gelegenheid stellen om Nijkleaster mede mogelijk te maken.
Daarna komen diverse personele zaken ter tafel, waaronder het opstellen van een gedragscode voor alle medewerkers en vrijwilligers van Nijkleaster. Zorgvuldig met elkaar omgaan staat voorop binnen Nijkleaster.
We zijn blij dat we de vervanging van onze boekhoudster mooi op tijd hebben kunnen regelen, nog vóór het moment dat onze huidige boekhoudster na enkele goede jaren dat zal afronden. Wel zijn we nog op zoek naar een kundige secretaris-bestuurder voor ons stichtingsbestuur, dus alle voordrachten voor een goede opvolger zijn bij ons hartelijk welkom.
Tot slot spreken we nog even over de voorbereiding van een nieuw Beleidsplan voor de tweede serie van zeven jaren, die we aanvangen met enkele brainstormsessies ter inspiratie.

Geen opmerkingen: