maandag 25 maart 2019

Open Huis bij vernieuwd uitvaartcentrum Slingehof in Drachten

Zaterdag 23 maart 2019
Aula met uitzicht op de tuin van de begraafplaats SlingehofGastvrij huis

Na een periode van ongeveer een jaar is het nu zover dat uitvaartcentrum Slingehof aan de Overstesingel in Drachten weer in bedrijf is. Met een Open Huis wordt aan alle genodigden en overige belangstellenden vandaag getoond hoe mooi het vernieuwde uitvaartcentrum nu is. Met mim - als één van de genodigde buurtbewoners - bezoek ik de openstelling van dit gemoderniseerde uitvaartcentrum. In de ontvangsthal worden we warm welkom geheten, en krijgen we een persoonlijke begeleider, die ons wegwijs maakt tijdens een eerste ronde door de benedenverdieping van het gebouw.

Eén van de vier opbaarkamers
Beneden
Vanuit de entree wandelen we door de ontvangstzaal naar de stijlvolle aula, waar voor ongeveer honderd gasten een zitplaats is tijdens afscheidsbijeenkomsten voor overledenen. Vanuit deze aula hebben de gasten een sfeervol uitzicht op de tuin van de begraafplaats. 
Door de familiekamer komen we bij de vier opbaarkamers, die alle een naam hebben gekregen van één van de waterlopen rond Drachten. In deze kamers staan grote borden, waarop kinderen bijvoorbeeld kunnen tekenen en schrijven, en waar ook tekeningen op kunnen worden bevestigd. Tijdens de afscheidsbijeenkomst in de aula komt dat bord in de aula bij de overledene te staan. Zo zijn met oog voor detail zorgvuldig keuzes gemaakt, die bijdragen aan een goed afscheid van de overledene.

Boven
Op de bovenverdieping vinden we de werkvertrekken van de medewerkers die in het uitvaartcentrum werkzaam zijn, waaronder het administratief personeel, de directie en de uitvaartbegeleiders. Overal staan medewerkers van het uitvaartcentrum om de gasten welkom te heten, en om hen rond te leiden in dit prachtig vernieuwde gebouw. Beneden en boven is het een drukte van belang, maar toch zie je dat de medewerkers in staat zijn om iedereen persoonlijk, vriendelijk te woord te staan. Een mooi voorbeeld van 'een gastvrij huis'. 
Het oorspronkelijke gebouw dateert van 1967. In de afgelopen vijftig jaar is er om ons heen veel veranderd, en zo ook in het uitvaartwezen. Uitvaartcentrum Slingehof is nu weer geheel up to date, en klaar voor vele jaren welverzorgde uitvaartbijeenkomsten.

1 opmerking:

Unknown zei

Afgelopen vrijdag een herdenkingsdient gehad in Slingehof. Wat een goed gevoel geeft dit gebouw! Warme kleuren, veel aarde tinten maar niet te druk- harmonieus. En inderdaad: zo mooi om naar buiten te kijken-naar het Licht. geen trieste gordijnen....héél sfeervol. Alles verliep rustiģ en met respect. Zéker een locatie om te onthouden!