zondag 27 maart 2011

Afscheid van de Basiscatechese in De Hege Stins

Zondag 27 maart 2011

Waar komt dat water weg...?! (vandaan)

Dat is het thema van de ochtendkerkdienst vanmorgen in De Hege Stins te Stiens. Het is een bijzondere dienst, want de kinderen van groep 8 van de Basiscatechese nemen in deze kerkdienst afscheid van de Basiscatechese. Voorganger is dominee Desirée Scholtens en in deze bijeenkomst worden diverse bijdragen verzorgd door de basiscatecheten, de Basiscatechese-tieners, onze eigen kerkband 'United' en ook de ouders van de basiscatechisanten doen mee.

Wij nemen natuurlijk niet echt afscheid van deze catechisanten, maar dragen ze na de certificaatuitreiking van de Basiscatechese over aan een ander team, aan het team van de huiscatecheten, die hen vanmorgen in deze kerkdienst - direct aansluitend op het afscheid van de Basiscatechese - alvast verwelkomen bij de Huiscateche. Voorganger, basiscatecheten en basiscatechisanten hebben samen een feestelijke dienst gemaakt rondom het thema "water".

Waar komt het levende water vandaan; waar is de bron? De bijbeltekst, die ook voor het nu lopende Veertigdagenproject op de rol staat, staat in Johannes 4 en gaat over de ontmoeting van Jezus met de Samaritaanse vrouw bij de put. Er gaat een verhaal dat de put waarbij zij zit, een oude bron is; niet alleen van water, maar ook van geloof. De één zegt: het is de enige bron die er is. De ander zegt: het is niet de goede bron. Daar kom je dus niet verder mee. Het is maar goed dat zij bij deze put een bijzondere ontmoeting heeft ..... met Jezus ..... de bron van levend water.

Geen opmerkingen: