Donderdag 22 januari 2009
Sinds dit lopende collegejaar is Stenden hogeschool voor haar studenten overgestapt op de Live@edu -omgeving van Microsoft. Vanmorgen verzorgt Remco Ploeg van Microsoft een presentatie voor studenten en medewerkers van de Leeuwarder vestiging in het kader van de Live Edu-tour langs alle Nederlandse Stenden sites.
Studenten hebben nu de beschikking over een emailbox van 10 GB en kunnen hiermee attachments versturen met een maximale omvang van 20 MB. De site wordt gehost in Ierland, maar de omgeving is gecustomized naar Stenden-huisstijl. Agenda-items in Outlook kunnen ermee ook per mobiele telefoon zichtbaar worden gemaakt.
In de Office Live Workspace kunnen studenten gelijktijdig online met elkaar samenwerken in meerdere werkruimtes. De geheugenruimte per map is 500 MB, waarin samengewerkt kan worden aan documenten in bijvoorbeeld Word en waarin bijvoorbeeld ook foto's gedeeld kunnen worden. Het biedt het gemak van documentenversiebeheer en er kan naar behoefte worden gekozen uit een aantal templates (om bv. samen een essay te schrijven). Er is tot 50 GB geheugenruimte om foto's en filmpjes te plaatsen en die hierin individueel of gezamenlijke te beheren.
Via de startpagina kunnen extra kleinere softwarepakketten worden gedownload. Er is een ruimte om weblogs te openen en er is een sociale web applicatie "Groepen", waarin bijvoorbeeld online gediscussieerd kan worden. Die applicatie kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt door groepen alumni. Skydrive biedt online dataopslag. Per groep kan hier 5 GB en individueel kan hier 25 GB aan bestanden worden geplaatst en gedeeld.
Kortom, een virtuele wereld ligt hier open voor studenten. We constateren dat het op dit moment nog wel een handicap is dat alleen studenten en nog niet medewerkers gebruik kunnen maken van Live @ Edu, hetgeen de directe sturing door docenten op het (ook gezamenlijk) gebruik door studenten van deze "workspace" onmogelijk maakt. Maar ook dat zal op termijn evenals allerlei andere startproblemen allicht worden opgelost. Er is in elk geval alles aan gedaan om onze studenten de web based tools te geven om binnen en buiten het onderwijs ook in uiteenlopende virtuele onderwijsruimtes naar hartelust te werken en te leren.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten