zondag 14 juli 2024

Overstapdienst van de Kindernevendienst in Stiens

Zondag 14 juli 2024
 
Anthonia & Wilma gaan de wenskaarten uitreiken aan Frans Friso & Caleb

















Overstappen van Kindernevendienst naar Peper & Zout
De kinderen van de basisschool nemen tijdens de kerkdiensten van de Protestantse Gemeente te Stiens deel aan de zondagse Kindernevendienst.
De jeugd van het voortgezet onderwijs heeft haar eigen kerkelijk jeugdwerk, dat we binnen onze kerkelijke gemeente 'Peper & Zout' noemen.
Als de kinderen van groep 8 de basisschool verlaten, stappen ze binnen onze gemeente over van de Kindernevendienst naar Peper & Zout. 
Dat heuglijke feit vieren we elk jaar in de zogenoemde Overstapdienst.
Vandaag vindt deze Overstapdienst plaats in De Hege Stins van Stiens.
Voorganger van deze ochtendkerkdienst is dominee Jak Verwaal, en muzikale medewerking wordt verleend door onze gemeenteband United. 
Ten behoeve van de overstap van de twee overstappers van dit jaar - Caleb en Frans Friso - wordt vanmorgen aan deze kerkdienst ook medewerking verleend door de leiding van de Kindernevendienst en van Peper & Zout en door de Jeugdraad van onze kerkelijke gemeente. Eén van de activiteiten waar we allen van kunnen genieten, is een muzikale foto-beamerpresentatie over het kinderwerk waaraan deze beide overstappende jongens in de afgelopen jaren hebben deelgenomen.

Feestelijke ochtendviering in De Hege Stins te Stiens
Ruim voorafgaand aan deze feestelijke ochtendviering zijn de gemeenteleden door de leiding van de Kindernevendienst al uitgenodigd om voor de beide jongens - Frans Friso en Caleb - een boodschap of een wens op gekleurde kaartjes te schrijven. 
De leidsters Anthonia en Wilma van de Kindernevendienst hebben ervoor gezorgd dat alle ingeleverde wenskaartjes van de gemeenteleden in twee grote glazen potten zijn gestopt, en die reiken ze vanmorgen als hartelijke felicitatie en goede wensen uit aan Caleb & Frans Friso als ritueel van deze overstap van Kindernevendienst naar Peper & Zout.
Daaraan voorafgaand zijn de jongeren van Peper & Zout al bij hen op het podium van het liturgisch centrum geweest, om deze twee overstappers door jeugdwerkleidster Aukje namens de jongerengroep hartelijk welkom te laten heten in hun midden. Daartoe kregen zij beiden ook een witte steen, waarop hun namen worden geschreven, om die te leggen bij alle witte stenen van alle jongeren van ons populaire jeugdwerk.

Licht
Na de bijbellezing door lector Otto luisteren we naar de verkondiging van dominee Verwaal over het thema van deze kerkdienst 'Licht', waarover we ook het welbekende lied zingen, als de kinderen van de basisschool normaal gesproken tijdens de kerkdienst naar de Kindernevendienst gaan:
"Uw (Gods) Woord is een lamp voor mijn voet
en een licht op mijn pad."
We beleven met zijn allen een fijne kerkdienst, en zijn blij met de twee jonge gezinnen die zich vandaag ook aansluiten bij onze kerkelijke gemeente in Stiens, èn met het jonge gezin uit Indonesië dat tijdens hun vakantie in Stiens vanmorgen als gast ook deelneemt aan deze feestelijke ochtendviering. Bovendien verdienen ook de meisjes van de dansgroep van onze gemeente een hartelijk applaus, nadat zij een prachtige dans hebben gepresenteerd op een vrolijke rap-song met een blijde boodschap.
Aan het eind van de viering wordt ons jeugdlid Njiske gezegend uitgezonden, om over enkele dagen deel te gaan nemen aan een groep jongeren die voor een bouwproject van World Servants naar Panama zullen gaan afreizen. Dan krijgen alle kerkgangers van de voorganger en van Njiske èn van alle kinderen van de Kindernevendienst de (Gods) Zegen mee bij de heenzending vanuit deze kerk de (wijde) wereld in. 

Geen opmerkingen: