woensdag 28 juni 2023

Samenwerkingsovereenkomst Westerwert & Nijkleaster getekend in Jorwert

Maandag 19 juni 2023
 
De Samenwerkingsovereenkomst wordt getekend in de Sint-Radboudkerk

















Dankbaar terugblikken op seizoen 2022-2023
Vanavond komen we als kerkenraad van de Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert en als bestuur van de Stifting Nijkleaster in onze gezamenlijke bestuursvergadering weer bijeen in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk te Jorwert.
Eerst blikken we dankbaar terug op onze werkzaamheden van het afgelopen werkseizoen 2022-2023 en prijzen we ons gelukkig met het feit dat we tijdens het afgelopen Pinksterfeest de Protestantse Kloostergemeente hebben gesticht, en dat we daaraan direct ook al 17 kloosterlingen hebben mogen verbinden, waarvan er bovendien direct al vier kloosterlingen zijn gaan wonen in het kloostercomplex van Nijkleaster-Westerhûs nabij Hilaard, dat wij aansluitend op de middag van die Eerste Pinksterdag officieel hebben geopend, in het bijzijn van veel betrokkenen, die daaraan een essentiële bijdrage hebben geleverd in meer dan tien jaar voorbereiding.

Samenwerkingsovereenkomst getekend 
Tijdens deze vergadering wordt de nieuwe 'Samenwerkingsovereenkomst van Stichting Nijkleaster-Westerhûs & Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert 2024-2030' door bestuurders van beide samenwerkingspartners ondertekend.  
Deze vervangt de voorgaande versie, nu de kloostergemeente en de in ontwikkeling zijnde dienstenstichting met ingang van aanvang volgend kalenderjaar nauw gaan samenwerken op een nieuwe leest.

Gezamenlijke bestuurszaken
Verder bespreken we het concept van de rapportage van dominee Wim Andel, die ons als samenwerkingspartners in het afgelopen werkseizoen heeft bijgestaan om middels een Taakgroep met twee subgroepen (Inhoudelijk & Financiën) erin te voorzien dat we de overgang van Protestantse Gemeente Westerwert en Stifting Nijkleaster op gedegen wijze respectievelijk konden en kunnen maken naar de nieuwe Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert en een nieuwe dienstenstichting Stichting Nijkleaster-Westerhûs, de laatste met ingang van 1 januari 2024.
De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Nijkleaster-Westerwert meldt dat zij nog enkele wijzigingen voorstellen in de eerder al door haar vastgestelde Plaatselijke Regeling, en aansluitend stelt de hier en nu aanwezige kerkenraad de nieuwe versie van haar Plaatselijke Regeling vast.
Het laatste inhoudelijke document dat we tot slot vanavond nog bespreken, is de nieuwe versie van onze gezamenlijke Beleidsnotitie. Deze beleidsnotitie blijft tot nader order nog een ontwikkeldocument, dat aanvang 2024 kan worden vastgesteld door de nieuw te installeren Kleasterried, die per 1 januari 2024 aantreedt als bestuur voor de bovengenoemde kloostergemeente en de genoemde dienstenstichting in ontwikkeling.

Geen opmerkingen: