donderdag 31 maart 2022

Bestuursvergadering Nijkleaster weer fysiek

Dinsdag 22 maart 2022
 
In het koor van de kloosterkerk van Nijkleaster

Opening in de kloosterkerk
Door de anti-coronamaatregelen van de overheid heeft het lang geduurd voordat we weer over konden gaat tot fysieke vergaderingen in de Sint-Radboudkerk te Jorwert. Maar vanavond is het dan toch zover dat we als stichtingsbestuur weer bijeenkomen in de Voorkerk van deze kloosterkerk van Stifting Nijkleaster.
We beginnen een half uur eerder dan gebruikelijk met de liturgische opening, in de kerkzaal van de Sint-Redbadtsjerke. Onder leiding van pionier-predikant Hinne Wagenaar vieren we deze avond en deze vergadering met zang, voorlezing en gebed. Daarna gaan we naar de Voorkerk voor onze bestuursvergadering.

In gesprek met de Vertrouwenspersonen
Dat zojuist genoemde half uur gaat vooraf aan onze reguliere vergadertijd, omdat we vanavond nader kennismaken met de twee Vertrouwenspersonen van Nijkleaster, die we als bestuur sinds vorig jaar voor het eerst hebben benoemd.
Aan de hand van drie stellingen over de noodzaak en het nut van vertrouwenspersonen in organisaties raken we na een korte opdracht met elkaar in gesprek over het belang van de beide vertrouwenspersonen in onze klooster-organisatie. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers, onze vrijwilligers en ook onze gasten zich veilig en geborgen voelen als ze voor korte of lange termijn verblijven in ons klooster en/of als ze deelnemen aan onze Nijkleaster-activiteiten.

Bestuursaangelegenheden
Na deze sessie met beide Vertrouwenspersonen zetten we onze bestuursvergadering voort met het meer zakelijke deel van deze avond. 
Daarin bespreken we eerst een aantal bestuurszaken, waarna aandacht wordt gegeven aan de bouwzaken van ons klooster op It Westerhûs in aanbouw.
Daarna luisteren we naar het nieuws uit het Kloosterburo en uit ons samenwerkingsverband met de Protestantse Gemeente Westerwert. 
Het is rond tien uur vanavond als we alle agendapunten afdoende hebben besproken, en dan sluit de voorzitter deze bestuursvergadering, waarna we nog enige tijd de gelegenheid hebben om met elkaar na te praten in een meer informeel verband.

Geen opmerkingen: