zondag 12 december 2021

Sinterklaas in Feinsum

Zondag 5 december 2021 - Sinterklaasfeest

Kadozakken van Sint & Piet gevonden
Zou de goede Sint wel komen?
Met onze kinderen en kleinkinderen zijn we vanmiddag in Feinsum bijeen, in afwachting van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, in de veronderstelling dat zij ook dit jaar - zelfs in deze Corona-tijd - wel enkele kadootjes aan huis zullen bezorgen.
We worden door Sint en zijn Pieten niet teleurgesteld, want een harde klop op de deur van de woonkamer blijkt tot verrassing van een ieder het teken te zijn dat ze al langs zijn geweest, zonder dat wij het in de gaten hadden.
Een Sinterklaasfiguur hangt in de hal, en een kleine zak van Zwarte Piet hangt in de brievenbus van de voordeur.
Onze oudste kleinzoon gaat met zijn gevolg het hele huis door, op onderzoek waar Sint & Piet toch hun kadootjes voor ons hebben verstopt. En ja hoor, enkele zakken vol Sinterklaaskadootjes en grote surprisepakken worden door Elwin gevonden

Pakjesavontuur voor jong & oud
Vol verwachting wordt alles naar de woonkamer gebracht, waar het grote uitpakfeest begint. De drie kleinzonen zijn het eerst aan de beurt, en als zij de buit binnen hebben, en zich al spelend daarmee goed vermaken, is er nog voldoende tijd om verdiende aandacht te besteden aan alle surprises en alle gedichten en kado's die de volwassenen zijn toebedeeld.
Resultaat: een heel gezellig en geslaagd Sinterklaasfeest in Feinsum.

Geen opmerkingen: