dinsdag 31 augustus 2021

opa en oma pluis

Dinsdag 31 augustus 2021   

Cover van Dick Bruna's 'opa en oma pluis'
Feestboek
Als je dochter & schoonzoon met een kadootje bij ons op bezoek komen in 2017, en bij het uitpakken van dat geschenk het boekje 'opa en oma pluis' uit de verpakking komt, zijn er niet veel woorden meer nodig om de grootse betekenis van deze blijde boodschap duidelijk te krijgen: ze verwachten een baby, en wij mogen ons eerste kleinkind verwachten.

Pake & Beppe
Het is een grote zegen dat alles goed is gegaan en dat aan hen een gezonde zoon is geschonken en dat wij in 2018 ons eerste kleinkind, de eerste 'pake- en beppesizzer' in onze armen mochten sluiten.
Daarna viel ons het geluk nòg eens tweemaal ten deel om wederom twee kleinzonen - Pepijn en Nolan - in ons gezin en in onze familie te ontvangen; waar wij heel dankbaar voor zijn.
En die eerste kleinzoon - Elwin - blijft verbonden aan dit prentenboekje van Dick Bruna.
Afgelopen zaterdag hebben we de inmiddels driejarige Elwin dit geboorte-aankondigingsboekje voor het eerst voorgelezen, en daar heeft hij ademloos naar zitten luisteren; kortom, nu al tweemaal feest met hetzelfde boekje.

Steppen en breien
Dick Bruna beschrijft in dit prentenboekje over Nijntjes bezoek aan haar opa en oma, en laat daarin zien hoe leuk het voor kinderen kan zijn om bij oudere mensen op visite te gaan.
Als Nijntje tijdens de visite een door opa gemaakte step krijgt, is dat fijn; en als oma dan ook nog een mooie trui voor Nijntje breit, is het feest natuurlijk compleet.
Nijntje leert het breien van oma, en breit als eerste werkje een warme doek voor oma.
En dan wordt het traditionele kopje thee samen gedronken, met natuurlijk de koekjes erbij, en dan gaat Nijntje er weer vandoor op de step, nagezwaaid door zijn liefhebbende opa & oma.

Geen opmerkingen: