vrijdag 20 augustus 2021

Hoera voor beppe

Zaterdag 14 augustus 2021


Felicitatie van Elwin voor beppe Durkje
Verjaardagsfeestkado voor beppe
Als je eind juli jarig bent, weet je dat je elk jaar je verjaardag beleeft in de zomervakantie van de scholen. Dat geldt onder andere voor Durkje. 
Als we heel vroeg zomervakantie hebben, bestaat de kans dat we thuis zijn om Durkje haar verjaardag thuis te vieren, maar meestal valt die verjaardag aan het eind of midden in de zomervakantie, en vieren we Durkjes verjaardag in kleine kring ergens op onze vakantielocatie.
Maar als we weer thuis zijn, wordt die 'schade' ingehaald, want dan zoeken en vinden we een geschikte datum waarop we haar verjaardag ook in het bijzijn van onze kinderen en kleinkinderen kunnen vieren. Zo gaat het ook dit jaar.
Weer thuis van vakantie is het vandaag de dag dat we als gezin de verjaardag van Durkje, mem en beppe gaan vieren. Dat vindt deze keer plaats bij ons thuis in Feinsum. Alle kinderen en kleinkinderen zijn van de partij, dus dat wordt een gezellige en mooie verjaar-dag.
'Beppesizzer' Elwin heeft een kleurrijk verjaardagswerkje gemaakt met veel eigen schilderwerk, zelfgeknipte slingers en feestelijke ballonnen met inhoud erbij, dus na de aanbieding door Elwin aan beppe hebben we daar vanmorgen de kamer mee versierd.

Zes stoere tegen de wind in-suppers
Vanmiddag brengen we enige differentiatie in het feestprogramma aan.
Durkje past thuis op de twee jongste kleinzonen Pepijn en Nolan, die - als bijna eenjarigen - nog behoefte hebben aan een middagslaapje.
Ik mag dit middagdeel samen met de oudste kleinzoon Elwin doorbrengen in de mooie speeltuin van Feinsum, waar hij geruime tijd naar hartenlust speelt.
Maar eerst gaan Durkje, Elwin en ik onze kinderen uitzwaaien vanaf de Feinsumer BrĂªge, want zij gaan met zijn zessen suppen op de Feinsumer Feart. 

Eerst betekent dat voor hen hard werken vanwege de sterke tegenwind die ze te verduren krijgen als ze in westelijke richting naar Oude Leie suppen, maar het zoet ligt hem als beloning natuurlijk in de terugtocht, als je met de wind in de rug met behoorlijke snelheid van west naar oost over de Feinsumer Feart peddelt.

Geen opmerkingen: