zaterdag 10 juli 2021

Pelgrims uit Nijverdal passeren Feinsum op het Jabikspaad

Zaterdag 10 juli 2021
Pelgrimsechtpaar uit Nijverdal in Feinsum

Pelgrimsstempel van Refugio Ultreia Feinsum
Aan het eind van de middag loopt een tweetal pelgrims Feinsum binnen over het Jabikspaad. Ze komen bij onze Refugio Ultreia Feinsum onder andere voor een refugiostempel voor hun pelgrimspaspoorten.
Het is het pelgrimsechtpaar Broekhof uit Nijverdal. Vanmorgen zijn ze door één van de kinderen naar Sint-Jacobiparochie gebracht, waar ze hun pelgrimage op het Friese Jabikspaad zijn begonnen bij de Groate Kerk, dat het startpunt in Fryslân is voor pelgrims op weg naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Een uitgestelde pelgrimstocht
Tijdens hun thee-/koffiepauze in onze refugio vertelt pelgrim André dat hij vorig jaar klaar was om zijn pelgrimstocht vanuit Nederland te gaan maken naar Santiago de Compostela. Maar door alle Corona-beperkingen bleek dat vorig jaar geen haalbare kaart te zijn, dus hij ging niet. 
En ook dit jaar was het uitgestelde plan nog steeds om deze bijzondere pelgrimstocht te gaan maken, maar helaas ook dit jaar bleek het door de aanhoudende beperkingen in de strijd tegen Corona niet verantwoord om deze pelgrimage te beginnen en af te ronden. 
En dan nu maar hopen dat het volgend jaar in het voorjaar wel mogelijk zal zijn.

Verder op het Jabikspaad
Na hun pauze bij ons gaat het echtpaar het Jabikspaad weer op, om in hun laatste half uur van de etappe van vandaag vanuit Feinsum over de Hege Hearewei nog naar Stiens te lopen, waar ze vannacht zullen overnachten in een Bed & Breakfast-accommodatie.
Binnen twee weken hoopt dit pelgrimsechtpaar dan haar pelgrimstocht op het Jabikspaad te volbrengen in het Overijsselse Hasselt.

Geen opmerkingen: