woensdag 19 maart 2014

Verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Leeuwarderadeel

Woensdag 19 maart 2014
Promotie voor de gemeenteraadsverkiezing van Leeuwarderadeel te Stiens


















10
Vandaag is de dag dat we onze stem kunnen uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Leeuwarderadeel. Onze gemeente kent totaal tien stemlokalen, waarvan één in Koarnjum, in Hijum, in Britsum en in Alde Leije, en de overige zes stemlokalen bevinden zich in Stiens. Vandaag zijn alle stemlokalen 13,5 klokuren onafgebroken geopend tussen 7.30-21.00 uur.

5 & 81
Onze kandidatenlijst is samengesteld uit vijf lijsten, te weten:
  • 1. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) - met 19 kandidaten;
  • 2. Gemeentebelangen Leeuwarderadeel - met 21 kandidaten;
  • 3. FNP - met 15 kandidaten;
  • 4. CDA - met 16 kandidaten;
  • 5. VVD - met 10 kandidaten.
We hebben deze keer dus keus uit vijf partijen en 81 kandidaten.

Graag uw aandacht!
Door de partijleden is in de afgelopen weken veel werk verzet. Nadat het proces rondom het schrijven van het verkiezingsprogramma en de kandidaatstelling was afgewikkeld, kon de verkiezingscampagne in werking worden gezet.
Her en der verschenen verkiezingsborden langs wegen en in tuinen. Je zag posters achter de ramen. Op straat en thuis kreeg je flyers. Canvasdoeken werden gespannen in dorpen en wijken. In het centrum was een informatiestand. In de Stienser Omroeper werd geadverteerd, gepubliceerd en gedebatteerd. Ook middels websites en social media zoals Facebook en Twitter werd aandacht getrokken. Kosten noch moeite werden gespaard om de kiezers te overtuigen te gaan stemmen en vooral op de genoemde partij te stemmen.

Lijst 6?
Op diverse locaties in onze gemeente staan de grote aanplakborden, waarop de lokale partijen hun verkiezingsaffiches mochten plakken. Velen rijden er dagelijks achteloos of met enige aandacht aan voorbij. Maar laten we eens gaan kijken wat er nu op één van die borden staat. Daarvoor neem ik bij wijze van voorbeeld het bord aan de Uniawei te Stiens.
Twee zaken vallen al snel op:
  1. 1e. VVD, CDA, FNP en GBL hebben allemaal één affiche opgehangen (weliswaar in verschillende formaten), maar de P.v.d.A. heeft er daarentegen zes affiches op geplakt.
  2. 2e. Daarna is D66 gekomen (nota bene een partij die niet op de kandidatenlijst van onze gemeente staat), en deze partijleden hebben hun poster onverschrokken over twee posters van de P.v.d.A. geplakt, met daarop de geheimzinnige mededeling: 'Binnenkort ook bij u in de buurt'.

Geen opmerkingen: