donderdag 27 oktober 2011

Stenden Hogeschoolstudenten helpen tegen overstroming in Thailand

Donderdag 27 oktober 2011

Vanuit onze Thaise vestiging van Stenden Hogeschool in Bangkok krijgen we bericht dat onze studenten van Stenden Rangsit University zich als vrijwilligers inzetten om de plaatselijke bevolking mee te beschermen tegen de dreigende overstroming van grote delen van Bangkok. Zij laten zien dat voor onze studenten en afgestudeerden niet alleen ‘academic excellence’ geldt, maar dat daarnaast vooral ook de ‘hands on’-mentaliteit de doorslag kan geven als het er echt toe doet in (samen)leven & (samen)werken.

Zo’n 20 studenten meldden zich vrijwillig om de handen uit de mouwen te steken om zandzakken te vullen. Zij leverden met hun spontane inzet een grootmoedige bijdrage aan een maximaal haalbare bescherming van de lokale bevolking en van hun huizen, teneinde die voor de komende dagen tegen het wassende water van een zogenoemde ‘khlong’ (een Thais kanaal) te beschermen. Deze ‘khlong’ voert de gevaarlijke watermassa aan vanuit de noordelijke provincies van Thailand, die al weken zijn geteisterd door zware regenval.

De studenten helpen met hun vrijwilligerswerk de medewerkers van de Rangsit University en de levensmiddelenverkopers die op de Rangsit-universiteitscampus werken en die in de directe nabijheid wonen. Hartstochtelijk wordt gewerkt om het water te keren. Het doet de Stenden Rangsit-gemeenschap goed om te zien hoe studenten zich inzetten voor het welzijn van hun medemens.

De waardering die de studenten voor hun inzet krijgen van de meewerkende lokale bevolking doet hen goed. Af en toe moet het werk even worden stilgelegd omdat de lokale bevolking foto’s wil maken, waarmee duidelijk wordt gemaakt hoezeer de lokale vrijwilligers de assistentie van Stenden-studenten waarderen. Vanuit Stenden Rangsit University komt ook het bericht dat de University-gemeenschap beschikbaar blijft om hulp te (blijven) bieden waar dat noodzakelijk is.

Als Nederlanders weten we als geen ander hoe belangrijk de strijd tegen het wassende water is. Compliment hierbij aan alle studenten en medewerkers van onze hogeschoolgemeenschap, die hier en daar de handen uit de mouwen steken om - ook als het moeilijk is - goed te zorgen voor mens en wereld.

Geen opmerkingen: