maandag 16 september 2024

Reisdag van Le Tréport (F) naar Blankenberge (B)

Maandag 2 september 2024
 
Zicht op de jacht-zeehaven van Blankenberge

















Vanuit Le Tréport door Frankrijk
Vanmorgen slapen we tot 7:30 uur, en daarna ontbijten Durkje en ik in onze caravan. De lunch voor deze reisdag maken we nog niet klaar, want we kunnen pas vanaf 9:00 uur bij het campingrestaurant het door ons gisteren bestelde verse brood afhalen. 
Daarna maken we - vlak voordat de zon aan kracht wint - de caravan klaar voor vertrek, en om 9:45 uur verlaten we de Paradis Camping Les Boucanniers van de Frans-Normandische kustplaats Le Tréport. Bij vertrek is het 21 graden Celsius en nog wel half bewolkt, en ook droog.
Via Calais (Frankrijk) en Duinkerken (België) rijden we richting Blankenberge, aan de Belgische kust. 
Onderweg knapt het weer op, want de bewolking verdwijnt grotendeels en de zon breekt door, waardoor het voor de rest van de dag een zomerse, zonnige dag wordt. Onderweg hebben we wel heel even een klein beetje motregen gehad.
Rond 12:00 uur rijden we Frankrijk binnen.

Door België naar Blankenberge
Onderweg tanken we een keer in België, en daar lunchen we dan ook op de vrachtwagenparkeerplaats van het tankstation. 
Daarna rijden we door naar de Belgische badplaats Blankenberge, waar we rond 14:00 uur een kampeerplek zoeken en vinden op de Camping Bonanza 1. Het is hier ook in het begin van dit naseizoen nog opvallend druk, want er wordt nog volop gekampeerd met caravans en tenten, en wij hebben voor de komende drie dagen nog keus uit drie kampeerplaatsen, waarvan er één pas vanaf 18:00 uur vanavond beschikbaar komt. We zoeken de voor ons mooiste plek uit, met een parkeerplaats verderop, achterop het terrein. 

Sightseeing in Blankenberge aan zee 
Als alles is geïnstalleerd eten we de tweede helft van onze lunch, en daarna gaan we op de fiets naar het centrum en het strand van Blankenberge. We fietsen de hele lange boulevard van noord naar zuid helemaal af, en fietsen daarna terug naar het midden, waarna we het strand op gaan voor een strandwandeling in noordelijke richting. Verderop verlaten we het strand, en steken we tussen de massaal aanwezige appartementengebouwen door naar de winkelstraten van Blankenberge die achter deze grote wooncomplexen liggen. Het is overal gezellig druk op straat en aan zee.
Daarna lopen we via de boulevard terug naar onze fietsen, en gaan we terug naar de camping. Bij de ingang van de camping hangt dan een bordje waarop staat dat de camping vol is.
Het is nog steeds mooi weer, en de lichte wind uit zee deert ons niet, dus we eten warm bij de caravan. Daarna is het tijd voor koffie, en een lekker warme douche, en daarmee sluiten we deze eerste van de drie dagen in Blankenberge af.

Geen opmerkingen: