zaterdag 3 augustus 2024

Zomerse verjaardag in Feinsum

Woensdag 31 juli 2024 
Collage van de feestelijke verjaardag in Feinsum


65e verjaardag thuis
Op deze buitengewoon zomerse dag vieren we vandaag als gezin, familie en vrienden de 65e verjaardag van Durkje in Feinsum.
In de afgelopen jaren waren we op de dag van haar verjaardag vaak op vakantie, en vierden we dat in het buitenland tijdens het kamperen op een camping, maar dit jaar zijn we thuis op deze heuglijke dag.
Dat biedt vier generaties van alle kinderen, kleinkinderen, beide moeders en alle andere familieleden en vrienden de gelegenheid om Durkje haar verjaardag op deze feestdag in elkaars bijzijn te vieren, dus dat geeft een extra feestelijk tintje aan haar verjaardag.
's Morgens, 's middags en 's avonds - met ertussen een gezamenlijke lunch en avondmaaltijd - is het een voortdurend komen en gaan van Durkjes verjaardagsgasten.

Tuinwerkzaamheden op het Flinterplein 
Onze vijf kleinkinderen zijn met dit prachtige weer ook volop in de gelegenheid om hun vertier buiten in de tuin rondom ons huis te vinden. 
En wat is het voor hen een buitenkansje als er halverwege de middag een gemeentewerker arriveert met een grote gele auto vol indrukwekkende apparaten, waaronder een grasmaaier, een bosmaaier, en een kleine en ook nog een kolossale bladblazer, waarvan hen de werking kort wordt uitgelegd, waarna ze op afstand vanuit onze tuin meer dan een uur alle werkzaamheden op veilige afstand met veel interesse kunnen gadeslaan. Als de vriendelijk man klaar is op het Flinterplein, trakteren de kleinkinderen de gemeentewerker op een ijsje met koude Rivella, en zo beleven jong en oud met elkaar een fantastische middag in Feinsum. 
Tot laat in de avond kunnen we vanwege de hoge temperatuur nog buiten zitten op de zomerse avond.
Alles overziend hebben we met zijn allen - jong en oud - een prachtige, zomerse en feestelijke dag in Feinsum beleefd.

Geen opmerkingen: