maandag 16 september 2024

Rustdag in Villedômer

Vrijdag 30 augustus 2024
 
Geleidelijk loopt Camping L'Orangerie Beauregard van Villedômer leeg

















Ochtend
We zijn na onze negentiende – en daarmee laatste - wandeldag van onze zomerpelgrimage 2024 al aan het eind gekomen van de 19 geplande pelgrimsdagen, dus Durkje en ik nemen vandaag een rustdag, en slapen lekker uit tot 8:00 uur. Dat is voor ons aangenaam, omdat we in het vaste ritme zaten van elke wandeldag om 6:00 uur opstaan. 
Vanmorgen vroeg is het bewolkt, maar nog droog. Halverwege de ochtend begint het te regenen; eerst zacht, en later harder, met ook enig onweer erbij. Rond 13:00 uur wordt het droog, krijgen we enkele opklaringen, en is het zo’n 21 graden Celsius. Het blijft vanmiddag droog, en aangenaam weer om buiten bij de caravan te zitten.
We ontbijten in de caravan, en dan is het tijd voor de planning van de komende, laatste zes vakantiedagen, want volgende week, aanstaande donderdag gaan we terug naar huis. Het plan is om nu eerst naar Normandië te gaan, en op dat plan krijgen we advies van Simon & Ytje Bootsma-Valk, die ons de suggestie geven om in dat geval naar Le Tréport te gaan, of naar Mers les Bains, dat aan de andere kant van de rivier ligt, die tussen beide kustplaatsen de zee in stroomt. We kiezen Camping Les Boucaniers in Le Tréport, en bekijken de route die we morgen het beste kunnen rijden.
Vanmorgen schrijft Durkje de kinderkaarten die we naar onze vijf kleinkinderen sturen, en ook de ansichtkaart uit Tours, die we naar Aksana en haar gezin sturen.
Ik registreer alle 19 afgelopen wandeldagen in de wandelgids van de GR655, en noteer de juiste data bij de stempels die we in die 19 dagen in onze pelgrimspaspoorten hebben gekregen.

Middag
Na de lunch maken we zoveel mogelijk zaken klaar voor de auto en de caravan voor ons vertrek van morgenochtend, en daarna tanken we en halen we de boodschappen voor de komende dagen bij de Intermarché-supermarkt in Château-Renault.
Teruggekeerd op de camping melden we bij de campingreceptie dat we morgen gaan vertrekken, en rekenen we de vijf nachten af die we op deze camping kamperen. We vertrekken morgen op 31 augustus 2024, en hebben dan overigens nog één nacht respijt, want deze château-camping sluit het seizoen overmorgen, zondag om 12:00 uur.
Na het koffiedrinken buiten, leest Durkje haar huidige boek over de ‘Zes miljoen stappen’ uit, en maak ik de update van dit vakantieverslag 2024.

Avond 
Vanavond eten we pannenkoeken op de camping, iets van de caravan af op een andere kampeerplek, omdat daar de avondzon nog lekker schijnt; gevolgd door en avondwandeling door Villedômer, en dan sluiten we met de komende overnachting ons verblijf op deze mooie château-camping af. Vannacht zijn er nog ongeveer twintig kampeerplekken bezet, en wellicht zal dat in de laatste nacht nog zo ongeveer de helft daarvan zijn. Vanaf zondagmiddag is deze camping gesloten, en gaat die pas volgend jaar juni 2025 weer open voor publiek.

Geen opmerkingen: