vrijdag 12 juli 2024

Simmerjûnkonsert fan Crescendo yn Feinsum

Donderdagavond 11 juli 2024
 
Soliste tijdens het zomeravondconcert van Crescendo in Feinsum

















Zomeravondconcert op It Spoardok
Als inwoners van de Friese dorpen Hijum & Feinsum koesteren we het feit dat we nog zo'n goed muziekkorps aan onze beide dorpen verbonden hebben.
Ik bedoel hierbij de 'Christelijke Muziekvereniging Crescendo Hijum-Finkum', het fanfarekorps van onze twee dorpen.
Omdat we als beide dorpen de fanfare ook financieel steunen, wil Crescendo de inwoners van beide dorpen als dank iets terug geven, en dat doen ze in de vorm van twee zomeravondconcerten in de open lucht, dit jaar op 4 juli jongstleden in Hijum en vanavond op het sportveld bij de jachthaven en speeltuin It Spoardok in Feinsum. 
Enkele tientallen belangstellenden zijn naar It Spoardok gekomen om dit zomeravondconcert van Crescendo bij te wonen. Als het concert aanvangt, wordt nog een extra picknickbank bijgeplaatst om ook de toeschouwers die geen stoel hebben meegenomen een zitplaats te bieden.
Dorpsbelang Feinsum - de organisator van dit avondconcert - heeft een kraam op het veld staan, van waaruit koffie, thee, frisdrank en hapjes worden geserveerd, en voorzitter Ate Reitsma heet rond 20:00 uur alle aanwezigen en natuurlijk ook het korps van harte welkom. Dan begint Crescendo met fleurige marsmuziek.
 

Openluchtconcert in Feinsum
Hieronder volgt de speellijst van een selectie van muziekstukken die de fanfare Crescendo vanavond aan ons presenteert:
  • Dakota - vier delen van het vijfdelig muziekstuk van Jacob de Haan, zijnde een muzikale beschrijving over de historie en de cultuur van de indiaanse bevolking van de Amerikaanse staat Dakota;
  • Bella Ciao - de filmmuziek van La Casa del Papel, waarbij we worden uitgenodigd om kleine fragmenten zo mogelijk mee te zingen;
  • Vocalise - een gevoeliger muziekstuk, vanavond prachtig met een solo-partij gespeeld;
  • How to train your dragon - muziek van John Powell;
  • Multicolor - naar de song van de band Son Mieux;
  • Swietbek - het muziekstuk waarin ook duidelijk het beroemde Simmer 2000-liet is verwerkt;
  • De engelbewaarder - het opgewekte lied dat ook heel geschikt is om door dweilorkesten te laten spelen; het had nog even als 'De Oranjebewaarder' ten gehore kunnen worden gebracht, maar ja, na het Nederlandse verlies van de halve EK-voetbalfinale van gisteren, wordt dat maar achterwege gelaten;
  • Barbie Girl - naar de hit uit 1997 van de popgroep Aqua;
  • Rolling in the deep - een vertolking van de beroemde song van de zangeres Adele;
  • The floral dance - de blaasmuziek van The Brighouse and Rastrick Brass Band, die daarmee in 1977 de Top 40 heeft gehaald.
Na de muzikale traktatie op deze zomeravond bij de jachthaven van Feinsum wordt het korps hartelijk bedankt voor haar gewaardeerde concert, en dan sluiten we deze geslaagde muziekavond op het sportveld af met een hapje en drankje van Dorpsbelang Feinsum.

Geen opmerkingen: