maandag 16 september 2024

Reisdag van Montoire-sur-le-Loir naar Villedômer

Maandag 26 augustus 2024
 
Kamperen op Camping L’Orangerie Beauregard in Villedômer

















Montoire-sur-le-Loir
Tussen het blokje van de vier afgelopen wandeldagen en de drie komende – en daarmee laatste - wandeldagen van deze zomerpelgrimage 2024 hebben we een pauzedag ingelast.
We kunnen tot 8:00 uur heerlijk uitslapen, rustig ontbijten in de caravan, en dan maken we de caravan klaar voor vertrek.
Om 9:50 uur verlaten we Camping ‘Des Reclusages’ van Montoire-sur-le-Loir en rijden dan eerst via de D9 naar Château-Renault, en daarna nog enkele kilometers door naar Villedômer.

Kamperen bij Château Beauregard in Villedômer 
Daar rijden we naar Camping L’Orangerie Beauregard, een kampeer-terrein in een bosgebied, dat behoort bij het Château Beauregard
Deze viersterren-camping is dit kampeer-seizoen nog één week open, dus dat is voor de dagen die wij pelgrimerend nog te gaan hebben een prima optie. Het is een camping waar opvallend veel Britten en ook veel Nederlanders kamperen. De eigenaar Tim is van origine Brits.
We vragen welke kampeerplekken de komende week nog beschikbaar zijn, en krijgen dan een flinke lijst van opties meer, om daarmee een selectie te maken.
We kiezen een mooie ruime plek tegen de bosrand, met voldoende mogelijkheden voor zon en schaduw,  met het sanitairgebouw vlakbij. Het blijkt een heerlijk gezellige familiecamping te zijn, met een gemêleerd publiek, en met veel voorzieningen, zoals een zwembad, terras, speelterreinen en een pelgrimskapel. 
We arriveren bij deze camping tegen elf uur, en we kunnen direct het terrein op. 

Voorbereiden van de komende drie dagen op het pelgrimspad
Dan kunnen we de caravan installeren, en na wat gegeten te hebben, gaan we eerst naar de Intermarché- supermarkt in Villedômer, om daar onze boodschappen voor de komende drie wandeldagen te halen.
Weer terug bij de caravan ruimen we de boodschappen op, en maken we alles in gereedheid voor de komende wandeldagen. Durkje neemt dan de boodschappen van mem op voor de bestelling bij de Spar in Damwâld, en ik heb dan tijd om het concept-verslag voor morgen op te stellen, en deze update bij te werken, en enkele foto’s van vandaag te backuppen.
Het is vandaag overigens lekker vakantieweer. Vanmorgen bij vertrek was het nog maar 10 graden Celsius en helder, en vanmiddag zien we dat de thermometer in Château-Renault 31 graden Celsius aangeeft. Omdat we de luifel uit hebben, en gebruik maken van de schaduw van de bosrand, is het op onze kampeerplaats prima vertoeven.
Vanavond barbequen we bij de caravan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten