zondag 7 april 2013

Weekend op Landgoed Nederhoven in Beegden

Vrijdag 5 april 2013 
Het koetshuis is authentiek sfeervol ingericht

Weekendje Limburg
Na het werk zijn Durkje en ik nog even thuis, waar Pieter de avondmaaltijd voor ons heeft bereid. We eten gezamenlijk en pakken dan de laatste bagage in de auto, om zo rond 18.00 uur met de auto te vertrekken naar Limburg.

Morgen te gast bij de Schutterij Sint Jacobus
We zijn vanavond onderweg naar Limburg, op uitnodiging van de 'Schutterij Sint Jacobus' in Hunsel. Morgen wordt hun nieuwe vaandel ingezegend in de rooms-katholieke kerk te Hunsel en zal na de heilige mis een bedankfeest worden georganiseerd voor alle leden, voor sponsoren en voor alle andere genodigden, die op enige wijze hun bijdrage hebben geleverd aan een nieuw instrumentarium en een nieuw vaandel voor deze Schutterij Sint Jacobus. Omdat wij op hun verzoek enige weken geleden een foto van Sint Jacobus hebben geleverd, die nu op dit nieuwe vaandel prijkt, zijn Durkje en ik genodigd om morgen bij de inzegening en bij het bedankfeest te gast te zijn.

Landgoed Nederhoven
Voor ons is dat een mooie gelegenheid om er een wandelweekendje Limburg aan te koppelen. We hebben gepland om morgen een wandeling over de Beegderheide, en overmorgen een wandeling door het Leudal te maken.
De langeafstandswandeling over de Beegderheide begint bij het Landgoed Nederhoven in het dorp Beegden, aan de rand van de bebouwde kom van het dorpje Heel. De bewoners van het kasteeltje op dit landgoed - de familie Van Basten Batenburg-Dahmen - heeft in het oorspronkelijke koetshuis (paardenstallen) na een verbouwing in de 60-er jaren een Bed & Breakfast ingericht, waar wij de komende twee nachten zullen overnachten.

Warm welkom in kasteel en koetshuis Nederhoven
Iets na 21.00 uur arriveren we in het donker in Beegden-Heel. Een mevrouw die hier de hond uitlaat, wijst ons de oprijlaan van het ruim 400 jaar oude kasteeltje. Door deze donkere, statige lindenlaan rijden we het landgoed op, om door de oude poort en over het binnenterrein van de bijbehorende boerenhoeve het grindpad op te kunnen rijden bij het kasteeltje, waar het gastenverblijf van Landgoed Nederhoven te vinden is in een door een slotgracht omgeven kasteeltuin.

Authentiek met oog voor detail
Door de heer en mevrouw Van Basten Batenburg-Dahmen worden we vriendelijk onthaald en we worden wegwijs gemaakt in het gastenverblijf. De verwarming is al aan, dus het is hier aangenaam warm op deze koude voorjaarsavond, en als de verlichting is ontstoken en we zijn rondgeleid door onze verblijfsaccommodatie, maken we een afspraak voor het ontbijt van morgenochtend in het kasteeltje, waarna we de rest van deze vrijdagavond genoeglijk verblijven in dit stijlvolle koetshuis, dat in veel opzichten qua woninginrichting nog verwijst naar de aanwezigheid van de voormalige bewoners van dit kasteeltje, en daarmee alleszins nog de authentieke sfeer van vroeger ademt. Ons beiden staat gedurende dit weekend het gehele koetshuis ter beschikking, het gastenverblijf dat is ingericht voor nota bene acht gasten.
We overnachten in een aangenaam gastenverblijf, hebben een vriendelijk gastheer en gastvrouw, en een mooi weekend voor de boeg. Met een fles wijn erbij luiden we dit bijzondere weekend in.

Geen opmerkingen: